JOSH PICHÉ – JOSH PICHÉ (EP)

Hij werd geboren in Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba maar verhuisde naar Toronto, de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Tot zover de geografische informatie over singer-songwriter en gitarist Josh Piché die als muzikant meespeelde bij de blues- en soulformatie ‘Irene Torres & The Sugar Devils’, bij rockgroep ‘The Julian Taylor Band’ en bij countryzangeres Nicole Rayy en countryzanger Brett Kissel, allemaal Canadese muzikanten.

Door dat werk bij artiesten die in uiteenlopende muziekgenres actief zijn heeft hij voor zichzelf een stijl ontwikkeld die hem toeliet om eigen nummers te componeren en nu op de proppen te komen met een eigen EP die naar hemzelf vernoemd werd. Daarop staan vijf zelfgeschreven nummers die ook een breed gamma aan genres coveren en die in totaal voor amper 18 minuten muziek zorgen.

Op de video’s bij deze recensie geven we twee van die vijf nummers in een live-uitvoering mee om u toe te laten kennis te maken met deze Canadese jongeman. Eerst krijgt u de op een reggaedeuntje gebrachte song “Fools In Love” waarop Mike Ferfolia meezingt en waarmee deze EP afsluit en daarna hoort u ook nog countryrocker “December Birds”.

De instrumentalisten die Josh Piché bij deze plaatopname hebben begeleid zijn drummer Don Pham, bassist Steve Pelletier, Mitch Lewis op lapsteel gitaar en pianisten Eddy Ruyter op 3 tracks en Anthony Brancati op 2 nummers. Helemaal vooraan op deze EP staat echter het zachtjes rockende nummer “Starry Eyes”. Mike Ferfolia zingt ook nog eens mee op de song “Fall Down” met Pat Rush op slidegitaar en zangeres Irene Torres levert support als backing vocaliste bij het nummer “Spend My Time”.

Tot slot willen we ook nog meegeven dat Josh Piché medeoprichter is van het ‘Canopy Music Theatre’, een openlucht concertruimte in Toronto die er kwam om lokale muzikanten toe te laten om op een verantwoorde wijze op te treden tijdens deze Covid 19-pandemie. Hij staat vanzelfsprekend ook zelf op dat podium met zijn liedjes uit dit eerste minialbum dat als visitekaartje misschien wel de voorbode mag zijn voor een toekomstig volwaardig album van deze Canadese singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video